Billig strøm

Ønsker man billig strøm kan det gjøres på 2 måter. Skift strømleverandør slik at strømregningen går ned eller bruk mindre strøm. Det viktigste er å gjøre begge deler. Du som bruker av strøm bør alltid jakte på billigere strøm. Bytt strømleverandør så ofte du kan slik at strømmen blir billigere for deg. Samtidig bør man redusere strømmen der man kan. Man kan ikke slutte å bruke strøm. Det er heller ikke målet. Målet er å bruke akseptable mengder slik at strømregningen reflekterer et beløp som du kan betale og mener er greit å betale.

Matlaging

Vi liker alle store fine kjøkken som tilpasses til matlaging for store selskap og god plass til alt som gjøres på et kjøkken. Flere av tingene i et kjøkken bruker mye strøm. Det er derfor viktig at man tenker igjennom hva man bruker av tingene på kjøkkenet. Bruker du en mikrobølgeovn bruker den mye strøm.

Oppvaskmaskiner bruker også mye strøm. Det er derfor smart å passe på at du vasker opp med full maskin. Vent litt til hele maskinen er full og kanskje du reduserer vasken fra to til en gang per dag.

Fryser, kjøleskap og matlaging

En fryser bruker mer strøm for å holde ting kaldt hvis den har islagt kjøleelementene inne. Det anbefales derfor at du smelter fryseren i ny og ned for å holde effektiviteten oppe.

Pass på at du har rett temperatur på fryser og kjøleskap. Er den for lav bruker du mer strøm samtidig som du kanskje fryser melken eller annet. Når du lager mat bør du bruke lokk. Lokk varmer maten og koker vannet raskere.